Grundskole

Download årets brochure som pdfLav en avis/webavis og vind 25.000 til klassen

Sådan lyder den korte version af Nyhedsugen. Men der ligger naturligvis mere bag, når 6.-10. klasser over hele landet i en uge arbejder intensivt med nyhedsmedier og journalistik. Her er kampagnen kort fortalt. Du kan læse mere i venstre menu.

 

Se galleri med vinderaviser fra tidligere år.

 

 

Få journalistiske nyheder fra 2.000 journalister og redaktører

Klasser som tilmelder sig Nyhedsugen får fire ugers gratis, digital adgang til journalistiske nyheder produceret af omkring 2.000 journalister og redaktører på dagblade og digitale  nyhedsmedier i Danmark. Med UNI-login får klassen unik adgang til både e-aviser og webaviser. Dermed er det faglige grundlag for at lave klassens egen avis tilstede. Klassen får også adgang til Ritzau. Læreren bestemmer selv hvornår på skoleåret klassen skal have adgang.

 

Læs mere om adgangen til de journalistiske nyheder.

 

Mere end én vinderchance

Konkurrencen foregår ved, at klassen tilmelder sig hos et af de 27 dagblade, som deltager. I en af ugerne 38-41 eller 43-46 laver klassen en avis og/eller webavis som bliver bedømt af en dommerkomité på det pågældende dagblad. I kategorierne 6.-7. klasse og 8.-10. klasse kårer og præmierer dagbladet en 'lokal' vinder. De lokale vinderaviser/-webaviser går videre til bedømmelse på landsplan og deltager i konkurrencen om de 25.000 kr. til en tur med klassen.

 

Find kontaktoplysninger på de deltagende dagblade her.

 

Årets tema er STJERNER

Hvert år har konkurrencen et nyt tema, som skal inspirere eleverne til at folde sig ud journalistisk i tekst, billeder, tegninger, grafik og video. I år er temaet STJERNER. 

Over hele kloden har stjerner til alle tider optaget mennesker og pirret forestillinger om det kendte såvel som det ukendte i tid og rum. Vi rækker ud efter stjernerne. Forsøger at nå, forstå og tyde dem. Både som fysiske fænomener og som symboler eller pejlemærker.

Læs mere om årets tema og se 'kickstarteren'

 

Kort om Nyhedsugen 2016:

  • Klassen får med UNI-login gratis digital adgang til dagbladenes e-aviser og webaviser i fire selvvalgte uger.
  • Enkelte lokale og regionale dagblade tilbyder (begrænset) levering af trykte aviser i deres lokalområde.
  • Klassen vælger selv, hvilken af de otte uger de vil producere deres egen avis og/eller webavis.
  • Avisen skal være på fire A3-sider. Der er i princippet ingen begrænsning på webaviser.
  • Klassen vælger selv hvilket program den bruger til at lave avis eller webavis. Vi anbefaler SkoleBlogs til webavis og Avislayouteren til trykt avis.
  • Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten deltager ikke i 2016.
  • Aviser og webaviser bliver bedømt på lige fod efter de samme bedømmelseskriterier.
  • Deadline for aflevering er fredag kl. 17 i den uge, klassen har tilmeldt sig.
  • Aflevering sker elektronisk på www.aiu.dk.

 

Læs mere om de deltagende dagblade her.

Avisen.dk, Berlingske, Bornholms Tidende, BT, DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted, DAGBLADET Roskilde, Flensborg Avis, Fredericia Dagblad, Frederiksborg Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis, Helsingør Dagblad, Horsens Folkeblad, JydskeVestkysten, Kids’ News, Kristeligt Dagblad, Lolland-Falsters Folketidende, Midtjyllands Avis, Nordjyske Stiftstidende, Nordvestnyt, Sjællandske (Næstved/ Vordingborg), Sjællandske (Slagelse), Skive Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Viborg Stifts Folkeblad, Århus Stiftstidende

 

Læs hyppigt stillede spørgsmål her.

 

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.