Årets tema

STJERNER er temaet for dette års aviskonkurrence i Nyhedsugen

Hvad fortæller de os, stjernerne, når vi bøjer nakken bagover og prøver at forstå det uendelige univers? Eller når vi, i overført betydning, ser op til de mennesker, vi hver især opfatter som vores stjerner? Hvad betyder det, når en stjerne fødes og hvad sker der, når den dør? Og hvilken betydning har det, at have en stjerne på holdet? At være en ledestjerne? At have en høj stjerne hos en anden? Eller at være stjerne-dygtig til noget?

 

 

Over hele kloden har stjerner til alle tider optaget mennesker og pirret forestillinger om det kendte såvel som det ukendte i tid og rum. Vi rækker ud efter stjernerne. Forsøger at nå, forstå og tyde dem. Både som fysiske fænomener og som symboler eller pejlemærker.

 

Temaet STJERNER’ skal opfattes bredt og venter bare på at blive foldet ud af eleverne, der med alle tænkelige journalistiske redskaber og det digitale penalhus skal formidle deres hverdag og virkelighed. I alle tænkelige medietyper - skrift, billeder, grafik, tegninger, video ...

 

Brug kickstarteren ovenfor til at komme i gang med ideudviklingen. Som journalister er der masser af spor at følge - hvilke vælger I?

 

Læs mere om Nyhedsugen 2016 for 6.-10. klasse her ...

 

Se tilmeldte klasser i 2016 her ...

 

 

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.