Vindere af Nyhedsugen 2016

Landskonkurrencen i Nyhedsugen 2016 er afgjort. Vinderne blev 9.k på Mørdrupskolen og 7.a på C. la Cours Skole.

 

To klasser fra hver sin ende af landet bliver hædret for en seriøs arbejdsindsats og evne til journalistisk at fortælle væsentlige historier i avisformat. Med sans for i varierede genrer at bringe læseren med sig vidt omkring både globalt og lokalt overbeviste de dommerkomitéen om, at netop de var rette vindere af aviskonkurrencen for skoleklasser i 2016.

 

De to vinderaviser er udvalgt blandt 42 lokalvindere i konkurrencen Nyhedsugen 2016, der er arrangeret af Avisen i Undervisningen i samarbejde med 23 dagblade, Pædagogisk LæringscenterForening og Dansklærerforeningen.

 

Med inspiration fra emnet ”Stjerner” har næsten 800 6.-10. klasser i efteråret 2016 produceret deres egen avis og/eller webavis. Klassernes aviser og webaviser er bedømt af lokale dommerkomitéer på landets dagblade, som har kåret hver deres vinder. Ud af de lokale vindere kårede den landsdækkende dommerkomité følgende to aviser endelige vindere:

 

Stella Nova af 7.a på C. la Cours Skole i Randers, indsendt til Kids’ News i kategorien 6.-7. klasse.

 

 

Thumbnail Stella Nova.png

 

Kids' News besøgte 7.a og spurgte eleverne, hvad de have lært af at deltage i Nyhedsugen.

 

 

 

 

Teleskopet af 9.k på Mørdrupskolen i Espergærde, til Berlingske i kategorien 8.-10. klasse.

  

Thumbnail Teleskopet.png

 

 

Avisen i Undervisningen var med på Facebook Live, da skoleinspektøren overbragte 9.k nyheden om, at de havde vundet.

 

 

 

Formand for dommerkomitéen, tidligere tv-/radiovært, Anja Steensig Holmbäck, er nu selv skribent og udtaler om de to vinderaviser.

 

Anja Steensig portræt.jpeg

 

Avisen Stella Nova er først og fremmest varieret og velskrevet. Eleverne har mange kilder på deres historier og udviser kreativitet i fortælleformerne. De supplerer deres historier med sideelementer og udstyr, som spicer formidlingen op. En flot formidlet, indbydende og alsidig avis.

 

Teleskopet imponerer med et flot, overskueligt layout. Eleverne har fundet exceptionelt gode billeder og grafiske løsninger til at understøtte deres redaktionelle mix af både seriøse og underholdende historier fra ind- og udland. Man finder automatisk i en lækker læserytme, når man sidder med avisen og bliver ledt gennem de gennemarbejdede historier med interessante vinkler og gode kilder.

 

1.139 klasser var tilmeldt Nyhedsugen 2016. Heraf gennemførte 793.

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.