Lav avis

KLIK HER, HVIS I SKAL LAVE WEBAVIS ...

 

Læs videre, hvis I skal lave en trykt avis :-)

 

Der er flere muligheder, hvis klassen skal lave deres egen avis til tryk. I Nyhedsugen laver klassen en A3-avis på fire sider og afleverer den på aiu.dk som PDF-fil. I står selv for at printe den på skolen til eget forbrug.

 

Avislayouteren er et layout-program, som fungerer i en browser. Systemet er udviklet af AiU, men desværre under udfasning. Derfor kan I ikke regne med support, hvis det ikke fungerer. Det virker med UNI-login.

 

Scribus er et gratis DTP-program, som skal installeres på computeren. AiU har udviklet design-skabeloner, som bliver tilgængelige til download sammen med programmet her på aiu.dk. (DTP står for desktop publishing - altså et layout-program til computeren)

 

Publisher er et DTP-program, som kræver licens fra Microsoft. AiU har fået udviklet designskabeloner i det filformat, som passer til. Skabelonerne bliver tilgængelige her på aiu.dk. Tjek med jeres it-vejleder om I har licens.

 

Lucidpress er et DTP-program, som virker i browseren. I den gratis version kan man kun lave tre sider. Det vil sige, at man bliver nødt til at lave to publikationer på i alt fire sider og flette dem sammen med et program som fx PDF-merge for at samle siderne til en fil. Medmindre skolen har licens til den fulde udgave. Tjek med jeres it-vejleder.

 

Her kan du se forside-eksempler fra de forskellige designskabeloner, som er omtalt ovenfor.

b-avis-forside-thumbnail.jpg

 

c-avis-forside-thumbnail.jpg

 

a-avis-forside-thumbnail.jpg 

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.