Fyens Stiftstidende

KONTAKT OS

Kirsten Alhmann 
ka@fynskemedier.dk
65 45 51 01

ADRESSE

Banegårdspladsen 1
5100 Odense C

HJEMMESIDE

 

TILBUD I NYHEDSUGEN 2019

- gratis adgang til e-avis og webavis med UNI•login
- deltager i konkurrencen for grundskoler

ANDRE AVISER

Læs om andre dagblades tilbud i Nyhedsugen

I 1771 fik Christian Gormsen Biering kongeligt privilegium til at oprette et adressekontor med tilhørende bogtrykkeri i Odense, og året efter begyndte han at udgive avis.

 

Det første eksemplar kom på gaden den 3. januar 1772 under navnet Kongelig Priviligerede Odense Adresse-Contoirs Efterretninger.

 

Først i 1852 fik avisen det nuværende navn Fyens Stiftstidende. Udgivelsen af Adresse-Contoirets Efterretninger blev i 1797 overtaget af Søren Hempel, og i de næste 174 år var avisen midtpunkt i et borgerligt familiedynasti, som i udholdenhed savner sidestykke i pressehistorien. Avisen gik fra far til søn, til svigersøn, til søn, til sønnesøn og til svigerdatter.

 

Den sidste, Lily Dreyer, overdrog i 1970 aktierne til en selvejende institution Den fynske Bladfond, der siden har stået som ejer af avisen. Bladfondens formål er at støtte en fri presse i almindelighed og Fyens Stiftstidende i særdeleshed. Nu indgår Fyens Stiftstidende som en del af Jysk Fynske Medier, der er Danmarks næststørste privatejede mediekoncern.

 

Fyens Stiftstidende er en del af Jysk Fynske Medier.


Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.