Aflevering af klassens avis

AIU_ikonsaet-11.jpg

Her kan du læse hvordan aflevering af klassens avis/webavis foregår. 

 

Deadline

Klassens avis og/eller webavis skal afleveres senest klokken 17 i den uge, hvor klassen er tilmeldt.

 

Kun online aflevering

Aflevering foregår online. Det foregår på www.aiu.dk/log-in

 

Aflever PDF-fil til udskrift og/eller web-adresse

Tidligere skulle klasserne selv udskrive deres avis og sende den med posten. Nu skal den uploades som én samlet PDF-fil. Webaviser afleveres ved at indtaste web-adressen (URL'en) på klassens webavis, fx www.voresvinderavis.dk.

 

Saml avisens sider i én PDF-fil

Det er forskelligt fra det eller det andet layoutprogram hvordan man konverterer til PDF-fil. Som regel kan man vælge ‘gem som pdf’. Ellers kan man installere en PDF-printer, fx CutePDF. Hvis man skal samle flere filer til én PDF-fil, kan man bruge fx tjenesten PDFMerge! Det er vigtigt, at filen ikke er større end 20MB, og at den er afleveret i det korrekte format, for at avisen kan uploades.

 

Husk klassens medieprofil

Medieprofilen er en tekst, som på højest 500 tegn beskriver målgruppen for og formålet med klassens avis og/eller webavis. Den skal afleveres sammen med avisen/webavisen. Den hjælper klassen med at holde en fælles retning og fokusere journalistikken i nogenlunde samme retning. Det er derfor en god idé at formulere klassens medieprofil i Nyhedsugens indledende fase. Læs mere på www.aiu.dk/medieprofil.

 

Hav styr på teknikken i god tid

Søg i god tid lokal hjælp på skolebiblioteket, hos it-vejlederen, blandt elever, kolleger eller ledelsen. Det er ikke sjovt at stå med tekniske problemer lige op mod deadline. Avisen i Undervisningen kan ikke yde teknisk support, men henviser til skolens pædagogiske læringscenter eller it-vejleder. Kontakt Avisen i Undervisningen, hvis der er problemer med vores hjemmeside.

Tillad cookies

Vi indsamler cookies ved tilmelding til Nyhedsugen. Det er nødvendigt for at tilmeldingsproceduren fungerer optimalt.