Webinar på YouTube

OBS - DETTE ER WEBINARERNE FRA 2017 - BESKRIVELSER OG DATOER FOR 2018 ER PÅ VEJ 

KLIK HER FOR AT SE WEBINARET 12/10-17 , DEL 1

KLIK HER FOR  AT SE WEBINARET 12/10-17, DEL 2

Som optakt til Nyhedsugen kan klassen deltage gratis i webinarer med Avisen i Undervisningen og LærIT. Webinarerne er afviklet, men de kan streames fra YouTube på de to links overfor.

 

Aslak Gottlieb fra AiU og Uffe Sørensen fra Skoleblogs overtager undervisningen og sætter klassen på sporet af arbejdet i Nyhedsugen. Det gælder både for klasser, som laver trykt avis og for klasser, som laver webavis med de særlige webavis-skabeloner, som findes i Skoleblogs. LærIT tilbyder alle klasser i Nyhedsugen gratis adgang til Skoleblogs, selvom skolen ikke har licens.

 

Torsdag d. 12/10-17:

10-11.30: DAGENS AVIS - om journalistiske grundbegreber - både digitalt og på tryk

12.30-14: WEBAVIS MED SKOLEBLOGS - udførlig gennemgang af, hvordan I opretter en webavis med Skoleblogs

 

Webinaret er opdelt i to moduler. Det første kl. 10-11.30 handler om journalistiske grundbegreber, vinkling, rubrikker m.v. Det andet kl. 12.30-14 handler om, hvordan man laver en webavis med Skoleblogs. Man behøver ikke at deltage i begge moduler. 

 

Til formiddagens webinar, behøver eleverne ikke deres pc, men deres mobiltelefon. De skal dog have noget at skrive med.

 

Til eftermiddagens webinar anbefaler vi, at eleverne arbejder sammen 2-3 om hver computer. Indholdet er blandet instruktion og øvelser. 

 

Elever og lærere kan deltage sammen på webinaret. Det sker fra skolen i klasselokalet, på det pædagogiske læringscenter eller hvor som helst med en internetopkoblet computer. Hele klassen eller blot en gruppe elever, kan være med. Læreren kan også deltage alene, for at være forberedt på Nyhedsugen.

Webinar 2016 (2).jpg

 

Webinar 2016 (3).jpg

Webinarerne bliver ledet af Uffe Sørensen fra LærIT og Aslak Gottlieb fra Avisen i Undervisningen med besøg af en redaktør fra Fyens Stiftstidende. Uffe har selv udviklet webavistemaerne og Aslak står for Avisen i Undervisningen. De er begge tidligere folkeskolelærere.

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.