Vinderne

AIU_ikonsaet-19.jpgNår vinderne skal findes…
Når de sidste aviser eller webaviser er indsendt fredag i uge 46 til det nyhedsmedie, klassen har tilmeldt sig, vil en dommerkomité på nyhedsmediet gå sammen for at finde de lokale vindere.

De nyhedsmedier, der har mange klasser tilmeldt, finder en vinder pr. 25 klasser. Det vil sige, at nyhedsmediet fx sender to vinderaviser videre til Landsfinalen, hvis de har 52 klasser tilmeldt. Dog højest tre vinderaviser pr. dagblad. 

Nyhedsmediet kårer kun en vinder, hvis dommerkomimtéen vurderer, at der kvailiteten blandt de indsendte bidrag til konkurrencen er høj nok.


I starten af december, i uge 48, har dagbladene fundet deres vinderaviser, der vil blive fejret af dagbladene på forskellig vis.
I december mødes dommerkomitéen for landsfinalen, der vurderer, hvilke af de 5 x ca. 30 lokalvindere, der bedst har forstået at beskrive årets emne, samt ellers lever op til bedømmelseskriterierne. Ca. ti af dem går videre til den afgørende runde i dommerpanelet, hvor de bedste vinder.

I starten af januar får vinderne af konkurrencen for 6.-7. klasse og 8.-10. klasse direkte besked, og i januar 2019 inviteres vinderklasserne til Københavns Rådhus for at få overrakt præmien, der lyder på 10.000 kroner til hver af de fem vindere.

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.