Vindere af Nyhedsugen 2017

Landskonkurrencen i Nyhedsugen 2017 er afgjort. Vinderne blev 7.x på Hareskov Skole og 8.-9. klasse på Brændstrup Kristne Friskole. De to vinderaviser præmieres med 25.000 kr. hver.

 

To klasser fra hver sin ende af landet bliver hædret for en seriøs arbejdsindsats og evne til journalistisk at fortælle væsentlige historier i avisformat. Med sans for i varierede genrer at bringe læseren med sig vidt omkring, overbeviste de dommerkomitéen om, at netop de var rette vindere af aviskonkurrencen for skoleklasser i 2017.

 

De to vinderaviser er udvalgt blandt 55 lokalvindere i konkurrencen Nyhedsugen 2017, der er arrangeret af Avisen i Undervisningen i samarbejde med 28 dagblade og digitale nyhedsmedier, Pædagogisk LæringscenterForening og Dansklærerforeningen.

 

Med inspiration fra temaet ”PÅ” har 640 6.-10. klasser i efteråret 2017 produceret deres egen avis og/eller webavis. Klassernes aviser og webaviser er bedømt af lokale dommerkomitéer på landets dagblade, som har kåret hver deres vinder. Ud af de lokale vindere kårede den landsdækkende dommerkomité følgende to aviser endelige vindere

 

Påstanden af 7.x på Hareskov Skole i Værløse, indsendt til Berlingske i kategorien 6.-7. klasse (download som pdf - 5MB).

 

 Påstanden forside.JPG

 

 

Onsight af 8.-9. klasse på Brændstrup Kristne Friskole i Brændstrup, Rødding, indsendt til JydskeVestkysten i kategorien 8.-10. klasse (download som pdf 11MB).

  

Onsight - forside.JPG

 

 

 

Formand for dommerkomitéen, Claus Pilgaard, kendt som Chili Klaus, udtaler på vegne af dommerkomimtéen om de to vinderaviser.

 

 Portrætbillede Claus.jpg

 

 

Avisen Påstanden leverer topfede historier til sine læsere. I et overskueligt layout mestrer de at prioritere siderne og vinkle artiklerne, så interessen bliver vakt med det samme. Med god fornemmelse for deres målgruppe fortæller eleverne med perspektiv om mennesker og væsentlige emner. Deres omgang med fakta er eksemplarisk og de formidler både følsomt og rørende, men uden at det bliver sentimentalt. Og så har de humor.

 

Redaktionen bag Onsight holder hvad de lover, når de erklærer at de vil ”opmuntre og skabe et forbillede, for alle os der er på vej”. Altså teenagere og unge. Avisen er meget velskrevet, grundig og fremstår helstøbt efter alle de klassiske journalistdyder. Layoutet inviterer med et væld af indgange i tekst, billeder og grafik læseren indenfor i et univers af historier, som på samme tid har overordnet interesse og menneskeligt nærvær. Der er god afveksling i genreformater og emnet PÅ bliver afsøgt mange retninger. Historierne er fulde af kilder, som eleverne selv har opsøgt og brugt til at skabe en læseværdig avis.

 

917 klasser med i alt 20.205 elever fra 6. til 10. klasse i hele landet var tilmeldt Nyhedsugen 2017. Heraf gennemførte 640.

 

Download pressemeddelelse som pdf med yderligere oplysninger.

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.