Webinarer til klassen

NYT I 2018

Klassen kan i løbet af efteråret 2018 deltage i tre live webinarer om aktuelle journalistiske temaer, som fylder i mediebilledet anno 2018.

 

Webinarerne ligger i skoletiden og udbyttet for eleverne er størst, hvis de deltager live sammen i klassen med deres lærer. Men det er også muligt efterfølgende at streame dem, dog uden selv at kunne deltage i webinarernes interaktive elementer.

 

Endelige programbeskrivelser og tilmeldingsformular bliver offentliggjort ultimo august. Tidspunkterne bliver:

 

Mandag den 8. oktober 2018, kl. 12.30-14.30

Journalistik, demokrati og digitale tendenser

Hvad gør – og bør – journalister i en digital tidsalder? Det er afsættet for dette webinar, hvor eleverne bliver præsenteret for eksempler på og modeller om medier.

 

Mandag den 12. november 2018, kl. 12.30-14.30

Fra redaktør til forfører

Skal og må medier have holdninger? I dette webinar diskuterer vi begrebetrne bias og tilstræbt objektivitet. Skarpe vinkler, smarte rubrikker og holdningsbaserede artikler er gode til at skabe opmærksomhed på nettet. Men hvordan skelner brugerne mellem news og views?

 

Onsdag den 28. november 2018, kl. 12.30-14.30

Er det virkelig sandt?

Hvad gør man, hvis man ikke længere føler, at man kan stole på de nyheder, man møder i medierne? Dette spørgsmål forsøger vi at besvare gennem eksempler på god og dårlig nyhedsformidling. Om fake news og misinformation.

 

Webinarerne bliver sendt fra samarbejde med SDU. Kilderne i studiet er redaktører og lektorer fra Center for Journalistik på SDU. Aslak Gottlieb, Avisen i Undervisningen, er vært.

 

Produceret i samarbejde med

SDU.png

 

Tillad cookies

Hjemmesiden indsamler statistik og husker dine indstillinger ved hjælp af cookies.